Alfabelerin İzinde: Osmanlı Türkçesi Sergisi Düzenlendi

Samsun Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile işbirliği içerisindeki öğrenci kulüplerinden olan Sanat ve Edebiyat Topluluğu tarafından 9 Ocak 2024’de “Alfabelerin İzinde: Osmanlı Türkçesi” adlı sergi düzenlendi.  Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan sergideki ürünler aracılığıyla hem Osmanlı Türkçesi hakkında bilgi vermek hem de Osmanlı Türkçesi’ni tanıtmak ve günümüzle bağını kurmak amaçlanmıştır. Sergide öğrenciler tarafından hazırlanan ürünler arasında çanta, şapka, kalemlik, tişört, tuval, gazel çalışması gibi materyaller bulunmaktadır. Yoğun ilgi gören sergi aracılığıyla okulumuzdaki öğrenciler keyifli vakitler geçirdiler ve Osmanlı Türkçesi ile yazılmış metinleri tanıma fırsatı buldular.

16 Ocak 2024