A Conceptual Approach to the Late Ottoman-Turkish Literary Field Çalıştayında Bölümümüz Öğretim Üyeleri de Bildirilerini Sundular

Bologna Üniversitesi’nin düzenlediği, 29 Şubat-1 Mart tarihlerinde gerçekleşen A Conceptual Approach to the Late Ottoman-Turkish Literary Field Çalıştayına bölüm hocalarımızdan Prof. Dr. Günil Özlem Ayaydın Cebe ve Dr. Öğr. Üyesi Servet Gündoğdu da katıldı. Cebe çalıştayda “Tercüme-i Hâl, İnşa, Tenkit” başlıklı panelde “Tercüme-i Hâl’in Tarihselliği: Terim ve Evrim” başlıklı bildirisini sundu. Gündoğdu ise “Edeb, Adab, Ahlak” başlıklı panelde “Tanzimat Dönemi Edebiyat Eleştirisinde Edebiyatın Edebiliği Sorunu: Fark ve Bütünlük” başlıklı tebliğini paylaştı.

İki günde toplam 24 araştırmacının bildirilerini sunduğu çalıştay, yuvarlak masa toplantısıyla sona erdi.

04 Mart 2024