Bölümümüzden Doç. Dr. Ahmet Keskin’e ve Arş. Gör. Kaan Kurt’a Bilkent Üniversitesi Oğuz Tansel Türk Edebiyatı Araştırma ve Uygulama Merkezi (OTTEM) Tarafından Ödülleri Takdim Edildi

Bilkent Üniversitesi, Oğuz Tansel Türk Edebiyatı Araştırma ve Uygulama Merkezi (OTTEM) Kütüphanesi 1 Aralık Çarşamba günü Oğuz Tansel Türk Edebiyatı Araştırma ve Uygulama Merkezi (OTTEM) Kütüphanesi’nde yapılan bir törenle açıldı. Dijital beşeri bilimlerden, karşılaştırmalı edebiyata,  kültürel çalışmalardan çağdaş edebiyat eleştirisine kadar Türk edebiyatıyla ilgili her alanda projeler, araştırma ve uygulamaların gerçekleştirileceği merkezin açılışında bölümümüzden Doç. Dr. Ahmet Keskin’e ve Arş. Gör. Kaan Kurt’a da ödüller verildi.

2021 Oğuz Tansel Halk Bilim Ödülünü “Türk Kültüründe Alkışlar ve Kargışlar (Dualar ve Beddualar)” adlı kitabıyla Samsun Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Keskin kazandı. Samsun Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden Arş. Gör. Kaan Kurt ise yazmış olduğu yüksek lisans tezi ile Kalbiye Tansel ve Çiğdem Barçan Tansel Tez Ödülü’ne layık görüldü.

Ödüllerin verildiği, kazananların konuşmalarını yaptığı, merkezin açılışına ve faaliyetlerine dair bilgilerin aktarıldığı program mini konser ve toplu fotoğraf çekimlerinin ardından sona erdi.

07 Aralık 2021