Alfabelerin İzinde: Köktürk Alfabesi Sergisi Düzenlendi

Bölümümüz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Erkan HİRİK’in danışmanlığını yaptığı Sanat ve Edebiyat Topluluğu, Dr. Öğr. Üyesi Neslihan ÇELİK’in de katkılarıyla 29 Kasım 2022’de “Alfabelerin İzinde: Köktürk Alfabesi” adlı bir sergi düzenledi. Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencilerinin çanta, şapka, kalemlik, tişört, ağaç, kil vb. materyaller üzerine Köktürk alfabesi kullanarak yaptıkları baskılar ve işlemeler sergilenen ürünler arasındaydı. Sergide ayrıca Köktürk alfabesi ile hazırlanmış tablolar ve şiirler de yer aldı.

Hem Köktürk alfabesi hakkında bilgi vermek hem de bu alfabeyi kullanarak ve günümüze uyarlayarak güzel, verimli çalışmalar hazırlamak amacıyla düzenlenen sergide öğrenciler bir yandan eğlenceli vakit geçirirken bir yandan da Köktürk alfabesini daha iyi anlama ve alfabeyi tanıtma imkânı buldular.

02 Aralık 2022