Turkologentag 2023’te Bölümümüz Öğretim Üyeleri de Bildirilerini Sundular

21-23 Eylül tarihleri arasında Viyana Üniversitesinde gerçekleşen Turkologentag 2023, The 4th European Convention on Turkic, Ottoman and Turkish Studies’te bölümümüzden Prof. Dr. Günil Özlem Ayaydın Cebe ve Dr. Öğr. Üyesi Servet Gündoğdu da katıldılar. 200’ü aşkın panelde 50 farklı ülkeden 800’den fazla araştırmacının Türkoloji alanındaki bildirilerini sunduğu Turkologentag 2023’te, “Armenian, Greek, Karamanlidika Literatures” başlıklı panelde Prof. Dr. Günil Özlem Ayaydın Cebe “A Cunning Strategist: Viçen Tilkiyan’s Contribution to Ottoman Letters” başlıklı bildirisini sundu.
Prof. Dr. Günil Özlem Ayaydın Cebe ve Dr. Öğr. Üyesi Servet Gündoğdu’nun düzenleyicisi olduğu “Geç Osmanlı’dan Erken Cumhuriyet’e Gezi Metinlerinde Batı’yla Karşılaşmalar” başlıklı panelde ise Ayaydın Cebe, “Avrupa’ya Ayna Tutan Bir Osmanlı Benliği: Ebüzziya Tevfik’in Paris ve Londra Gezileri” başlıklı bildirisini sunarken Gündoğdu, “Modern Türk Edebiyatına Doğru: Ötekiyle Karşılaşma Olarak Sanat Tecrübeleri ve Nesir” başlıklı çalışmasını paylaştı.
Panelin diğer konuşmacılarından Börte Sagaster “Yirminci Yüzyılın Başında Kadın Seyyahlar” başlıklı konuşmasını yaparken, son konuşmacı Atiye Gülfer Gündoğdu “Ziya Paşa ve Namık Kemal’in Avrupa Refâkati ve Edebiyat Kavramlarının Şekillenişi” üzerine bildirisini sundu.

05 Ekim 2023