Samsun Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Genç Türkologlar Çalıştayı’nda

Samsun Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Lisans ve Yüksek Lisans öğrencileri, Ordu Üniversitesi Türkoloji Kulübü (ODÜ Türkoloji) tarafından düzenlenen III. Genç Türkologlar Çalıştayı’na katıldı. Çalıştay’ın açılışı 16 Mayıs Pazartesi günü saat 09.30’da Ordu Üniversitesi Cumhuriyet Yerleşkesi’ndeki Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Ceren Özdemir Konser ve Konferans Salonu’nda yapıldı. Türkoloji Kulübü Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Yıldız, Atınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören ve Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan tarafından yapılanan açış konuşmalarının ardından başlayan sempozyum oturumlarında Bölümümüz Lisans ve Yüksek Lisans öğrencileri de bildirilerini sundu.

Yüksek Lisans öğrencilerimizden Ahsen Şafak Bülbül, “Arınma, Temizlik ve Eğlence Bağlamında Klasik Türk Edebiyatında Hamam Kültürü”; Fatih Erdem, “Yer Adlarının Halk Etimolojisi ve Adbilim Bağlamında Değerlendirilmesi”; Hava Hanım Başbozkurt, “Evliyâ Çelebi’nin Seyahatnâmesi’nde Kalıplaşmış Dil Birimleri”; Hülya Sarıalioğlu, “Beşik Kültürünün Efsanelere Yansımaları”; Sümeyye Sapca, “Evliyâ Çelebi’nin Seyahatnâmesi’nden Ankara’ya Bakış” adlı bildirilerini sundu.  Lisans ikinci sınıf öğrencilerimizden Emriye Uyanık, “Baba-Oğul Çatışmasında Kurtarıcı Özne Olarak ‘Kadın’ın İncelenmesi” ve Lisans üçüncü sınıf öğrencilerimizden Gamze Cansu Karahan ise “Lakapların Meslek Folkloru Bağlamında Değerlendirilmesi” adlı bildirileriyle sempozyuma katıldı. Dünyanın ve Türkiye’nin farklı üniversitelerinden Türkoloji öğrencilerinin bir araya gelmesini, disiplinlerarası konuların etkileşimli ve çok katılımlı bir ortamda tartışılmasını sağlayan ve toplam yirmi iki oturumda tamamlanan Çalıştay’da bölüm başkanımız Doç. Dr. Ahmet Keskin ve Yeni Türk Dili Anabilim Dalı öğretim üyelerimiz Doç. Dr. Erkan Hirik ile Doç. Dr. Seçil Hirik de oturum başkanlığı görevlerinde bulundu.

Karadeniz’in eşsiz güzellikleri arasında yer alan Boztepe’de gerçekleştirilen akşam yemeğiyle sona eren III. Genç Türkologlar Çalıştayı’nda sunulan ve önümüzdeki aylarda kitaplaştırılacak bildiri metinlerinin Türkoloji çalışmalarına katkı sağlamasını diler, sempozyuma katılan öğrencilerimizi tebrik ederiz.

23 Mayıs 2022