Bölümümüz Öğretim Üyesi Dr. Neslihan Çelik Canik Belediyesi’nde “Türkçenin Etkin ve İşlek Kullanımı” konulu eğitim verdi.

Canik Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminerde, belediyenin farklı birimlerindeki resmî yazışmaları takip eden çalışanlara iki farklı konuda eğitim verildi.  Seminerde yer alan “Türkçenin Etkin ve İşlek Kullanımı” konulu eğitimi bölümümüz öğretim üyesi Dr. Öğretim Üyesi Neslihan Çelik, “Resmî Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar” konulu eğitimi ise Samsun Üniversitesi Yazı İşleri Şube Müdürü Cihan Erdemir verdi.

“Türk dili tarihselden moderne açıklanabilir ses değişiklikleri ile kesintiye uğramadan gelen oldukça zengin bir dil.”

Seminerde “Türkçenin Etkin ve İşlek Kullanımı” konulu eğitim veren bölüm öğretim üyemiz Dr. Neslihan Çelik, Türkçenin konuşma dilinde ve yazı dilinde doğru kullanılmasının önemine değindi. Dilin toplumu var eden en önemli unsurların başında geldiğini aktaran Dr. Neslihan Çelik, dilin yanlış kullanılmasının kültürümüze zarar vereceğine değinerek, hem konuşmada hem de yazıda anadilimizi etkin ve işlek kullanmanın önemine değindi.

Dr. Çelik, “Türkçe, yanlış kullanımlarla zarar görmemesi gereken, tarihselden moderne açıklanabilir ses değişiklikleri ile kesintiye uğramadan gelen oldukça zengin bir dil. Türk diline verilen zarar, Türk tarihine, Türk kültürüne ve buna bağlı olarak da toplumsal değerlerimize verilen zarar demektir.” dedi.

19 Ocak 2022