Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı

Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı kapsamındaki derslerde yakın tarihte verilmiş Türk edebî eserleri, sanatçıları, edebî akımları, edebiyat toplulukları ve edebî anlayışı incelenerek çeşitli edebiyat teorileri doğrultusunda ayrıntılı tahlil ve yakın okuma çalışmaları yapılmaktadır. Bu bağlamda, bölümümüzde Modern Türk Edebiyatında Özerkleşme, Edebiyatın Temel Kavramları, Tanzimat Edebiyatı, Servet-i Fünûn Edebiyatı ve Milli Edebiyat, Cumhuriyet Dönemi Türk Şiiri, Edebiyat Teorileri ve Hermenötik, Cumhuriyet Dönemi Türk Hikâye ve Romanı, Çağdaş Türk Şiiri, Çağdaş Türk Hikâye ve Romanı adlı dersler zorunlu olarak verilmekte ve Batı Edebiyatı Klasikleri, Sinema ve Edebiyat, Okumanın Tarihi, Anlatı Teorileri, Şehir ve Edebiyat, Edebiyatta Metinlerarasılık, Edebî Anekdotlar, Edebî Akımlar, Medya ve Edebiyat, Yaratıcı Yazarlık, Postmodern Edebiyat, Biyografi Edebiyatı, Tiyatro Tarihi, Poetika Tarihi, Edebiyatta Ütopya ve Karşı-Ütopya gibi seçmeli derslerle de öğrencilerin okuma, düşünme, araştırma ve analiz becerisi kazanmaları hedeflenmektedir.

Anabilim Dalı Personeli

Prof. Dr. Günil Özlem Ayaydın Cebe