Türk Halk Edebiyatı Anabilim Dalı

Türk Halk Edebiyatı Anabilim Dalı kapsamındaki derslerde öğrencilere sözlü, yazılı ve elektronik kültür ortamlarında geçmişten günümüze oluşmuş ve oluşmakta olan çeşitli halk kültürü ürünleri tanıtılmakta, bu ürünlerin yapı/şekil, tür/biçim, içerik/konu, sosyokültürel iletişim ve etkileşim/bağlam ve işlev özellikleri ile disiplinlerarası temel nitelikleri modern halkbilim kuramlarından hareketle incelenip çözümlenmektedir. Bu doğrultuda bölümümüzde; Halkbilimine Giriş, Anonim Halk Edebiyatı, Âşık Edebiyatı, Türk Edebiyatında Tasavvuf dersleri zorunlu, Türk Mizah Kültürü, Halkbiliminde Türler, Mitolojiler, Dede Korkut Oğuznameleri, Binbir Gece Masalları, Halk Kültürü ve Popüler Kültür, Kıraat Meclisleri ve Halk Kitapları, Yunus Emre ve Klasik Kavramı gibi dersler ise öğrencilerin ilgi alanlarına göre seçmeli olarak sunulmaktadır.

Anabilim Dalı Personeli

Doç. Dr. Ahmet Keskin