Eski Türk Edebiyatı Anabilim Dalı

Eski Türk Edebiyatı Anabilim Dalı kapsamındaki derslerde 13. asırdan başlayarak 19. asrın ortalarına kadar uzanan klasik Türk edebiyatı ürünleri, sanatçıları ve sanat anlayışları tarihsel ve teorik düzlemde incelenmektedir. Bu bağlamda, bölümümüzde Klasik Türk Edebiyatının Kökenleri, Klasik Türk Edebiyatında Gazel, Klasik Türk Edebiyatında MesneviKlasik Türk Edebiyatında Kaside dersleri zorunlu dersler olarak verilmekte, Klasik Türk Edebiyatında Kadın Şairler, Klasik Türk Edebiyatında Edebî Muhitler, Doğu Edebiyatı Klasikleri, Türk-İslam Kültürünün Temel Metinleri, Evliya Çelebi ve Gezi Edebiyatı, Klasik Türk Edebiyatında Mazmun, Yazma Eser Tetkikleri, Klasik Türk Edebiyatında Nesir, Hat ve Arşiv Belgeleri, Şuarȃ Tezkireleri, İslam Sanatları Estetiği gibi dersler de bu alana ilgi duyan öğrenciler için seçmeli dersler listesinde öğrencilere sunulmaktadır.

Anabilim Dalı Personeli

Doç. Dr. Mustafa Uğur Karadeniz